sreda, 25. november 2009

Slap Veliki Šumik



Čeprav na fotografiji zgleda bolj kot potoček, je po dvajsetih minutah dokaj zahtevne hoje pogled na surovo moč 24 metrov visokega slapa prav veličasten.

nedelja, 22. november 2009

Škofjeloški grad



Čeprav grad izgleda kot domovanje strašljivih osebkov iz naše domišljije, v sebi skriva subtilno in plemenito jedro.

petek, 20. november 2009

Nekoč, nekje...



...ali prikaz Kamniškega gradu v moji interpretaciji.

četrtek, 19. november 2009

ponedeljek, 16. november 2009

Žagerski mlin



Žagerski mlin je edini še delujoči mlin na vodni pogon v zgornjem delu zgornje Savinjske doline. Manjša težava, hkrati pa zanimivost tega mlina je, da se ne vrti ves čas enakomerno, kajti količina vode niha. Žagerski mlin je bil v kataster zaveden že v času Marije Terezije, torej je star vsaj 250 let (vir besedila: www.slovenia.info).

torek, 10. november 2009

Škofja Loka



Škofja Loka je srednjeveško mesto. Prvič je bila omenjena kot trg leta 1248, leta 1274 pa že kot mesto. Zapisi navajajo da je bila leta 1397 obdana z obzidjem s petimi obrambnimi stolpi in mestnimi vrati. Nad mestom stoji Loški grad. Njegovi prvotni podobi danes manjka stolp, v katerem so bile ječe, ki so ga redovnice, ki so prebivale v gradu, dale podreti (vir besedila: wikipedia.org).

sobota, 7. november 2009

četrtek, 5. november 2009

Jesen



Ena s čistokrvno jesensko tematiko, dokler smo še v tem letnem času.

sreda, 4. november 2009

Salzburg



Salzburg, rojstno mesto W. A. Mozarta, je glavno mesto avstrijske zvezne države Salzburg. Mesto, kjer se je šolal tudi znani slovenski protestant Primož Trubar se ponaša s številnimi lepotami in znamenitostmi, med katerimi morda še najbolj izstopa Hohensalzburg, največja trdnjava v Evropi.

torek, 3. november 2009

Brez predsodkov



Fotografija ni ne iz tehničnega in ne estetko sporočilnega vidika kakšen presežek. Morda je celo neprimerna, pa vendar jo objavljam, saj je v fotografskem natečaju z naslovom "Paparazzo" zmagala in osvojila 1. nagrado.

nedelja, 1. november 2009

Bilo je nekoč



Še ena iz potepanja po Sečoveljskih solinah, katere prizor nas vrne v "tiste čase".